Word of Mouth Marketing

Thursday, May 17, 2007

Womm Eğitimlerine Dikkat

Bu sabah G.Silverman'ın blogunu inceliyordum : Dikkatimi çeken şeyleri paylaşmak istedim . Sizlerin womm i iyi bilen kişilerin yardımlarıyla womm u nasıl yapacağınızı düşünmenizi tavsiye ederim . Marka algınıza zarar vermeniz veya mesajınızın negatif womma çevrilmesi hoş olmaz . Gelelim Silverman'ın yorumlarına :

'Womm sunumları taktik ,teknik ve metodlarla dolu olması çok üzücü , Çünkü esas önemli olan aslında hedef , amaç ve niyet daha da önemlisi stratejidir.

Birçok wom konuşmacısı yapay ve yüzeysel bir mesajın yayılmasını sağlamak üzerine konuşmalarını yapmakta . Bunların hepsi ürün hakkında konuşmaktan ziyade ürün imajını biraz daha parlatacak konuşmalar yaratmaya odaklanmakadır.

Şimdiki womm hareketinin amacından sapmasından endişeleniyorum . Pazarlamacılar , insanların ürünleri arkadaşlarına tavsiye edecek kadar olağandışı , yaratıcı , zekice ve farklı ürünleri nasıl tasarlayacaklarına odaklanmalılar. Yoksa ortaya yeni çıkmış olan , insanları konuşturma becerisi üzerine kurulu bir taktik ile sadece markalarını parlatmış olacaklar o kadar .

Wom tamamen bir samimiyet ,sadakat , güven ve aşk işidir.İnsanlarla bu tip bir bağınız varsa womm kendiliğinden oluşur. Womm içinden istediğiniz zaman aradığınız şeyi bulduğunuz bir alet edavat çantası değildir.

Dell ve Microsoft bile akılmaz biçimde esaslı bir ürün aşkı , sadakat ve güvene yol açacak değişikliklerin neler olabileceğini düşünüyorlar .Bu tür değişiklikleri nasıl yapacakları hakkındada değil .Kolay ve basitçe insanları konuşturma taktikleri üzerine çalışıyorlar , çok yazık

Sen insanları uyandırsan , ürünün hakkında konuşmaya motive etsen , ürününün konuşmaya değer bir özelliği yoksa kaç yazar .Örneğin Microsoft Vistayı çıkardı .Ben bilgisayarıma vistayı kurduğumda ne elde edeceğim ? Yeni özelliklerin benim için çok faydalı olduğunu bana nasıl anlatacaklar ? Dikkate değer, göze çarpan , fevkalade ve eşsiz bir ürün yaptıktan sonra womma başlayın
''

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home


 

View My Stats