Word of Mouth Marketing

Wednesday, May 16, 2007

Reklamlara Çok Bel Bağlamayın :Tivo Gibi Teknolojiler Geliyor

Tivo, insanlara televizyonda istedikleri programı istedikleri zaman, kesintisiz (reklam vs diğer kesintiler olmadan) izleme imkanı sunan bir servis. (bir kayıt cihazı yardımıyla çalışıyor)

TiVo sistemleri sadece kayıt yapmak değil kullanıcının neleri tercih ettiğini öngörmek, ona göre TV programlarının yayın akışlarını takip edip, kullanıcıya gelecek yayınlardan öneriler sunma özeliğine sahiptir. canlı yayınları durdurma, zaman kaydırma gibi işlemler yapabilir.

İzlemek istediğiniz herşeyi izlemeye 10 dakika geç geliyorsunuz. Sonra izlemeye başladıktan sonra araya reklamlar falan girdiğinde zipleyerek gerçek zamanlı yayına yetişiyorsunuz. Telefon çaldığında yayını durdurabiliyor olmak ta çok keyif verici birşey. Canlı yayının tüm özellikleri her an elinizin altında. Tabii daha akıllıca konulmuş bazı özellikler de var.



Yeni Mac mini'lere bir DVR yazılımı ekleniyormuş. Bu demektir ki, mac mini'nizi televizyonun yanına koyuyorsunuz, amerikadaysanız, tivo servisine abone oluyorsunuz, ve atıyorum lost'un bütün bölümlerini bana çek diyorsunuz, hepsini yakalıyor çekiyor, canınız istediği zaman seyrediyorsunuz. Türkiye'deyseniz bir de internet bağlantısı ve Tvtad gibi bir program ekleyip, bittorrent denizine açılıyorsunuz. herhalükarda, artık kendi monitörünüzden film seyretmeyi bırakınız. Gözlerinize yazık.


Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home


 

View My Stats