Word of Mouth Marketing

Tuesday, October 13, 2009

Emanuel Rosen İstanbuldaydı

'Dijital iş ve kültür dergisi' Digital Age tarafından düzenlenen 'Ağızdan Ağıza Pazarlama' başlıklı seminerde bu konuda dünyada akla gelen ilk isimlerden olan Emanuel Rosen'i ağırladı. 'The Anatomy of Buzz: How to Create Word of Mouth Marketing' kitabının yazarı olan Rosen, Digital Age seminerinde Türkiye'nin önde gelen pazarlama profesyonelleri ile bir araya geldi.

İstanbul Modern'de düzenlenen seminerde Emmanuel Rosen pazarlama profesyonellerinin markalarını tüketiciler arasında nasıl sohbet konusu haline getirilebileceklerinin ipuçlarını verdi.

Emmanuel Rosen kendisinden bahsettirmek isteyen bir markanın izlemesi gereken stratejileri de aktardı. "Başarılı bir WOMM uygulaması için öncelikle insanlara üzerinde konuşacakları ilginç bir hikâye sunmak gerekir." diyen Rosen markaların başarılı bir 'buzz' uygulaması için izlemeleri gereken temel stratejileri de şöyle sıraladı:

* Görsel fırsatlar oluşturun
* Buzz'ın yayılması içn fırsatlar sunun
* İnsanlara üzerinde konuşabilecekleri bir şey verin
* Kendini ifade etmelerini teşvik edin
* Kitle iletişim mecralarını kullanın
* İyi bir hikâye anlatın

Bir 'buzz' kampanyasının başarılı olması için insanlara kendilerini ifade etme ve yaratıcılıklarını gösterme olanağı verilmesi gerektiğini söyleyen Rosen, buzz'ların yüzde 73'ünün kişiler tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti.

KAynak :

0 Comments:

Post a Comment

<< Home


 

View My Stats